Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Изјаве из Приштине нису охрабрујуће, напротив

Вучић: Изјаве из Приштине нису охрабрујуће, напротив

Изјаве које долазе из Приштине нису охрабрујуће, напротив, констатовао је вечерас председник Србије Александар Вучић.

У Приштини је синоћ Вјоса Османи, као кандидат Самоопредељења, изабрана за председницу привремених инситутуција, а пре ње је лидер тог покрета Аљбин Курти изабран за премијера.

“Формирали су све кључне институције. Њихове изјаве нису охрабрујуће, напротив”, рекао је Вучић за ТВ Пинк.

Како је рекао, сада би, после свега, могао да пита многе у Србији који су за њих навијали – за шта су највијали.

“За то да плаћамо ратну одштету? Да Срби морају да одговарају за ратне злочине над Албанцима, па тек када се то деси, да се разговара о решењу, а једино могуће решење је да Србија добије велико признање Косова… “, упутао је Вучић.

Много вам хвала на тој понуди, али ми такву понуду не можемо да прихватумо, колико год била “великодушна и племенита” са ваше стране, поручио је иронично председник Србије.

На констатацију гледатељке из Грачанице, да је захвална на свему што председник Србије чини за Србе са КиМ, и поред тежине ситуације, Вучић је рекао да се држава труди да помогне колико може.

“Биримо се колико можемо, а суочавамо се са милион проблема… Не можете да доводите инвеститоре , али сада већ 600 милиона евра сваке године издвајамо за Косово и Метохију, само да нам људи остају, да чувамо огњишта”, рекао је Вучић и најавио да ће у Грачаници бити изграђена болница.

Извор: Танјуг

Check Also

Опасна “излазна стратегија” Запада на Косову довела би до етничког чишћења Срба

С обзиром да институције на Косову не могу да обезбеде мир српском народу и неалбанцима, …