Главна / Вести / Косово и Метохија / Вјоса Османи изабрана куповином гласова, а у све умешан и Курти

Вјоса Османи изабрана куповином гласова, а у све умешан и Курти

Посланик Демократског савеза Косова у одметничкој скупштини у Приштини Ваљентина Реџепи-Буњаку изјавила је да поседује информације да је избор за функцију тзв. председника лажне државе Косово био део политичких преговора, док је куповину гласова посланика директно вршила одметничка влада у Приштини, а посебно њен вођа Аљбин Курти.

У интервјуу за АТВ, Реџепи-Буњаку је рекла да је ДСК као опозиција испунио своју обавезу, док је у рукама грађана да одлучи да ли је политичка погодба била исправна да се обезбеди неопходни кворум садашњем “председнику” тзв. Косова Вјоси Османи.

– Према информацијама које имамо, виђали смо их у медијима, чак и на дан изборне седнице, било је ценкања са гласовима. Али, за ове погодбе одговорни су влада и Курти, а не ми као опозиција. Ми смо као опозиција испунили своју обавезу и на грађанима је да ли је преговарање о гласању било уредно, како би се осигурао кворум за Османи – рекла је Реџепи-Буњаку.

Она је, између осталог признала и да је то разлог њеног одсуства на првој изборној седници, иако је јавно износила став да подржава Османи.

Извор: Новости онлине/Косово онлине

Check Also

Гујон: “Солидарност за Косово” покреће још четири нова пројекта у српским енклавама на КиМ

Директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону и оснивач хуманитарне организације “Солидарност …