Главна / Вести / Косово и Метохија / Дом културе Грачаница збох нових епидемиолошких мера одлаже заказане представе

Дом културе Грачаница збох нових епидемиолошких мера одлаже заказане представе

Најновије епидемијске мере привремених косовских власти поново су помериле и пореметиле бројне културне догађаје  на централном Космету.

Из Дома културе Грачаница кажу  да се планиране активности не откзаују, те да ће се реализовати чим се за то створе услови.

„Нисмо очекивали да ће нове мере овако брзо ступити на снагу.Морали смо да одложимо представу „Деобе“ која је сутра требала да се одржи на нашој сцени. Жао ми је што смо децу ускратили за један јако добар и квалитетан фестивал дечијих предства „Мали Јоаким“. Било је планирано да на репертоару буде седам представа, које су по селекцији биле седам најбољих представа у прошлој години“, каже за РТВ Грачаница Иван Стојковић испред Дома културе Грачаница.

На радост публике, предтсаве нису отказане, већ су за сада одложене, па је тако фестивал „Мали Јоаким“ који је требао да почне у понедељак 12. априла, померен за 10. мај.

У Дому култур у Грачаници надају се да ће након 18. априла, када би требало да престану садашње епидемиолошке мере, моћи да реализују све планиране програме и планове.

„Надамо се да ћемо од 18. Априла моћи да кренемо са нашим плановима и активностима. Премијера представе Приштинског Народног позоришта „Улога моје породице у светској револуцији“ заказана је за 26.април“, додаје Иван Стојковић.

За мај и јун месец у оквиру „Видовданских  свечаности“ предвиђено је одржавање Видовданског песничког бдења, једне од најзначајнијих манифестација у Републици Србији.

 

Check Also

Опљачкана кућа Станише Станојевића у Бабином Мосту

Јучерашњом пљачком породичне куће Станише Станојевића, у српском селу Бабин Мост, у општини Обилић, настављаjу …