Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић, амбасадор Девенпорт и градоначелник Поповић на дан Рома посетили деветочлану ромску породицу Емини у Грачаници

Министар Ракић, амбасадор Девенпорт и градоначелник Поповић на дан Рома посетили деветочлану ромску породицу Емини у Грачаници

У циљу подршке ромској заједници у решавању проблема који стоје на путу бољег живота Рома на Косову, министар за заједнице и повратак Горан Ракић је данас заједно са амбасадором ОЕБС мисије на Косову Мајкл Девенпортом, градоначелником Грачанице Срђаном Поповићем и својим замеником из ромске заједнице Газменом Салијевићем,  на обележавању 50. годишњице Међународног дана Рома обишао деветочлану Ромску породицу Емини у Лапљем Селу у општини Грачаница.

Званичници су током обиласка породици Емини уручили помоћ у виду прехрамбеног и хигијенског пакета, а министар Ракић им је обећао да ће се интензивно радити на решавању проблема када је у питању земљиште за изградњу стамбеног објекта након чега ће министарство покушати и да им трајно реши проблем недостатка услова за живот.

”Моја порука данас на обележавању 50. година од када је донета одлука о имену Ром, као званичног назива овог народа, химне и заставе да ћемо ми који смо прихватили одговорност да стварамо повољне услове за живот не само вашој већ свим заједницма на Косову, то предано радити како резултати не би изостали. Мишљења сам да ово није једини дан када требамо са посебном пажњом да гледамо на ромску заједницу већ то требамо и радићемо сваког дана у години. Министарство за заједнице и повратак је ромској заједници и претходних година помагало кроз различите пројекте. Данас могу да вам обећам да ћемо наставити да помажемо и у будуће”, казао је министар Ракић.

Министар је истако да ће инсистирати на томе, да сви који могу пруже помоћ у нимало лаком послу, а тај посао јеобезбеђивање бољих услова у свим сферема живота ромској заједници.

Амбасадор ОЕБС-а се захвалио министру Горану Ракићу, што је од самог почетка ступања на дужност министра схватио колико је важно помоћи ромску заједницу на Косову и истакао да ће ОЕБС бити конструктиван партнер Министарству за заједнице и повратак у остварењу планова.

Иначе, на почетку посeте општини Грачаница министар Горан Ракић,амбасадор ОЕБС-a на Косову Мајкл Девенпорт и заменик министра ГазменСалијевић, су на састанку са градоначелником Грачанице Срђаном Поповићем разговарали о проблемима Рома у овој опшини и решавању истих.

Саопштење

Check Also

У Грачаници отворен фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“

У Грачаници је данас отворен тринаести позоришни фестивал за децу и младе „Мали Јоаким“. Прави …