Главна / Вести / Косово и Метохија / Министар Ракић осудио обијање амбуланте у селу Гојбуља код Вучитрна

Министар Ракић осудио обијање амбуланте у селу Гојбуља код Вучитрна

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић је оценио да је јучерашње обијање здравствене амбуланте у селу Гојбуља код Вучитрна, чин застрашивања српског народа који тамо живи.

Недопустиво је да се настављају инциденти када су у питању Срби и њихова имовина.

”Најоштрије осуђујем оно што се догодило јуче у селу Гојбуља. Потребна је хитна реакција свих надлежних институција које су задужене да на Косову чувају јавни ред и мир. Без хитне реакције, плашим се да ће се напади на Србе и њихову имовину наставити. Такође апелујем и на међународне представнике на Косову да овакве инциденте најоштрије осуде јер нам је у интересу да живимо у безбедном и сигурном окружењу”, наводи се у достављеном саопштењу Министарства за заједнице и повратак.

Министар је истако да искрено верује да ће се учинити све да се у будућности овакви инциденти не дешавају јер су они веома лоша порука за суживот на Косову.

”Ми искрено желимо да на овим просторима обезбедимо сигурну будућност свима. За тако нешто се залажемо и управо зато морамо учинити све да до оваквих немилих догађаја не долази”, закључио је министар Ракић.

 

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …