Главна / Вести / Косово и Метохија / Покрет за одбрану КиМ о хајци на манастир и игумана

Покрет за одбрану КиМ о хајци на манастир и игумана

Покрет за одбрану Косова и Метохије упозорио је данас на ставрну опасност захтева приштинског тзв. Савета за заштиту људска права и слобода да се против игумана Саве Јањића покрене истрага због “ратних злочина”, уз тврдње да је тај савет у марту 2004. године дао знак за почетак погрома над Србима КиМ и уништавања њихових светиња.

У саопштењу покрет наводи да су Високи Дечани и његов игуман постали предмет новог таласа медијске хајке приштинских политичара и медија од недавне објаве организације Еуропа Ностра да је уврстила манастир Високи Дечани међу седам најугроженијих споменика културног наслеђа Европе.

“Обелодањени су претходни неуспели покушаји Албина Куртија и Вјосе Османи да спрече доношење такве одлуке, али и потпуна сукобљеност већинског дела албанске јавности са стварношћу, разумом и основним историјским чињеницама о манастиру Високи Дечани и рату 1999. године”, кажу у Покрету за одбрану Косова и Метохије.

Председништво Покрета наводи да одавно упозорава на хапшења Срба због тобожњих ратних злочина, на лакрдије од судских процеса и драконске затворске казне којима се они подвргавају на Косову и Метохији.

У Председништву Покрета за одбрану Косова и Метохије су Митра Рељић, Слободан Самарџић, Богољуб Шијаковић, Милош Ковић и Часлав Копривица.

Извор: Танјуг

Check Also

Селаковић: Ни око чега са тим људима не можете да се договорите

Министар спољних послова Никола Селаковић изјавио је данас у Бриселу, након нове рунде дијалога, да …