Главна / Вести / Косово и Метохија / Трајковић: Једини начин да се стане на пут дивљим депонијама је кажњавање грађана

Трајковић: Једини начин да се стане на пут дивљим депонијама је кажњавање грађана

Са доласком лепог времена све је више дивљих депонија, које стварају несавесни грађани, рекао  je директор одељења Јавних служби општине Грачаница Владица Трајковић гостујући у јутарњем програму РТВ Грачаница .

„Ми смо прошле године  радили на отклањање дивљих депонија и истим темпом настављамо, али да би се стало на пут дивљим депонијама апелујем на грађане да смеће одлажу у контејнерима, кантама где им је и место. Било је кажњавање грађана , а и ове године ће одељење Инспекције наставити да кажњава , јер је то једино решење да се решимо овог горућег проблема „ рекао је Трајковић.

На  питање да ли постоји страх од нових поплава уколико имамо константе падавине, Трајковић је истакао да екипе Јавних служби и даље раде на рашчишћавању речних корита, кишних канала.Такве  кише које смо имали у јануару старији људи кажу да не памте у последњих 50 година.

„Настављамо са отклањањем последица након поплава , кренули смо од  Доње Гуштерице јер је тамо било великих проблема.  Уколико буду падавине као  почетком године , то не може да се спречи. Један старац  од  85 година из Доње Гуштерици одлично је рекао, да кише које су биле у јануару не памте се у последњих педесет година“.

Опширније у видео линку:

Check Also

У српским срединама на КиМ 171 нови случај корона вируса

У српским срединама на КиМ регистрован 171 нови случај короне међу тестираних 277 узорака, саопштио …