Главна / Вести / Косово и Метохија / Критике у Приштини на излагање Гервале на седници СБ

Критике у Приштини на излагање Гервале на седници СБ

Чланица Социјалдемократске партије Теута Руста изнела је бројне критике на рачун Донике Гервале, која је представила стање на Косову на данашњој седници Савета безбедности.

Руста је на Фејсбуку поручила да је Гервала “продужена рука Аљбина Куртија” и да је својим излагањем “дала аргументе земљама које нису признале незавнисност Косова да то не учине ни у будућности”.

“Оно што је Вјоса Османи урадила у интервјуу за Би-Би-Си, то је Гервала поновила у Савету безбедности. Унутрашњи рат претворила је у спољашњи спектакл”, оценила је Руста, а пренео Косово онлајн.

Она је додала да је рад косовског министарства спољних послова у супротности са оним што му је мисија, а то је, како каже, изградња односа са другим земљама.

“Гервала даје аргументе државама које нас нису признале и које се боре против државности Косова да тако наставе и даље. То су земље у којима социо-економска стварност Косова не мења свој политички положај, јер нису повезане са унутрашњим кретањима. Овде се поставља питање с ким Гервала комуницира”, закључила је Руста.

Извор: Танјуг

Check Also

Даут Харадинај: “Палата младих“ у Приштини постала центар за дрогу

Члан председништва Алијансе за будућност Косова Даут Харадинај, који је и кандидат те странке за …