Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Да ли наша деца треба да живе у свакодневном страху да ће их неко напасти ако изађу на улицу

Ракић: Да ли наша деца треба да живе у свакодневном страху да ће их неко напасти ако изађу на улицу

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић је реагујући на синоћни напад на Л.Д. деветнаестогодишњег српског младића у Грачаници казао да је ово што се последњих дана догађа у српским срединама недопустиво и да се оваквој врсти насиља мора хитно стати на пут, наводи се у достављеном саопштењу.

”Пре четири дана је двоје српских младића нападнуто флашaма у башти кафића у Северној Митровици, синоћ смо имали добацивања, након тога и напад на српског младића у Грачаници који је био у друштву девојке и своје сестре. Шта да следеће очекујемо и да ли наша деца треба да живе у околностима у којима не знају шта ће да им се деси ако изађу на улицу? Мислим да је ово за крајњу осуду од стране читавог друштва, а за надлежне институције црвени аларм за реакцију и спречавања насиља. Угрожавањем безбедности се наноси велика штета нашим тежњама да сви живе у слободном и мирном окружењу”, казао је министар Ракић.

Министар је позивајући надлежне институције да хитно зауставе нападе, истако да се не треба дозволити да дође до тога да начињена штета следећег пута не може да се санира и да имамо веће последице јер ће тада бити касно за сваки вид реакције.

”Позивам и представнике међународних организација и институција да уложе свој труд и дају допринос на смиривању учесталих инцидената јер је од суштинске важности да на Косову сви мирно живимо”, закључио је министар Ракић.

 

 

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …