Главна / Вести / Косово и Метохија / Протест поводом напада на младића у Грачаници

Протест поводом напада на младића у Грачаници

Синоћ, нешто пре 22 часа у Грачаници, деветнаестогодишњи Лука Димитријевић нападнут је од стране тројице Албанаца који су, по саслушању у полицијској станици, пуштени на слободу. Младић је у тренутку напада био у друштву две женске особе  које том приликом нису повређене.

Нападнути Лука је збринут  у КБЦ Приштина, Грачаница и према изјави дежурног лекара, у стабилном је стању.

” Младић је задобио хематом у пределу левог ока, контузију грудног коша и абдомена и налази се у фази испитивања”, навео је др Драган Перић, дежурни лекар КБЦ Приштина.

Отац повређеног младића рекао је да је као родитељ огорчен због напада на његовог сина, али и понижен због изјава надлежних у полицији да је у питању туча, а не напад.

“Не знам чиме је мој син заслужио да буде мета оваквог напада.

Данас је мој син у питању, сутра ће се исто десити неком другом детету, не знам колико ћемо још ово моћи да издржимо. Из полиције кажу да је мој син само учесник у тучи, а не жртва бруталног напада. Ниједна казна није довољна за починице”, рекао је Дејан Димитријевић, отац повређеног младића.

“Десио се инцидент до кога је дошло због неспоразума и језичке баријере. Полиција је извршила увиђај, а случај је окарактерисан као учествовање у тучи”, рекао је Братислав Трајковић, командир

полицијске станице у Грачаници.

Председник општине Грачаница, Срђан Поповић, након састанка са командиром полицијске станице, навео је да захтева озбиљнију реакцију полиције, као и међународних институција, а на питање да ли је ово још један етнички мотивисан напад, каже да сматра да јесте, јер се зна да је ситуација осетљива и када се неко усуди да у српском месту изврши овакав напад, сигурно је то један од начина застрашивања Срба.

“Полиција мора да санкционише овакве случајеве, не смемо ово оставити како јесте. Међународна заједница ћути када су у питању напади на Србе, а са друге стране се стално прича о прогресу”, истакао је председник општине Грачаница.

Због бруталног напада на Српског младића у центру Грачанице одржан је протест мештана, који су изразили забринутост за личну и безбедност своје деце, уз захтев да надлежни најхитније реагују.

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …