Главна / Вести / Србија / Ђурић: Позиција Србије је видно оснажена у америчким очима

Ђурић: Позиција Србије је видно оснажена у америчким очима

 

Интензивни радни контакти са званичницима америчке администрације о даљем унапређењу односа Србије и САД настављени су и током ове седмице у Вашингтону, саопштила је вечерас Амбасада Србије у Вашингтону.

Разговоре са високим представницима извршне власти у америчкој администрацији, као и другим званичницима задуженим за нашу земљу и регион амбасадор Марко Ђурић оцењује као изузетно корисне и садржајне, наводи се у саопштењу Амбасаде.

У оквиру дијалога са Стејт дипартментом, Ђурић се до сада састао са помоћником државног секретара Филипом Рикером, специјалним представником за Западни Балкан Метјуом Палмером, као и заменицом помоћника државног секретара Моли Монтгомери.

„Задовољан сам што смо, за веома кратко време од мог доласка у Амбасаду у Вашингтону, колеге и ја успели да остваримо учестале и интензивне контакте у Стејт дипартменту као кључној институцији у којој се кроји целокупан спољнополитички наступ Америке према целом свету“, указао је Ђурић.

Поред високе динамике сусрета у Стејт дипартменту, Министарству одбране, Министарству трговине и другим америчким институцијама, дошло је до значајног проширења Српског кокуса у Конгресу САД, којем је, за нешто мање од два месеца, приступило чак седам конгресмена.

„Посебно ме радује чињеница да се све више конгресмена, како из Демократске, тако и из Републиканске странке, придружује нашем Кокусу у америчком Конгресу. Наши ставови се и чују и уважавају и у Представничком дому и у Сенату захваљујући отвореном и конструктивном приступу и путу које је утабало наше државно руководство на челу са председником Александром Вучићем. Позиција Србије је видно оснажена у америчким очима, и наставиће да јача и у периоду који је пред нама“, додао је Ђурић.

Поручује да ће колеге у Амбасади и он наставити да заједничким деловањем и проактивним наступом доприносе промоцији Србије у политичкој, економској, културној и свим другим сферама сарадње, као и свеукупном јачању билатералних односа са Сједињеним Америчким Државама.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић се састао са Додиком

Председник Србије Александар Вучић састао се данас са председавајућим Председништва БиХ Милорада Додика у згради …