Главна / Вести / Косово и Метохија / Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Приштина: Од понедељка отворени угоститељски објекти и тржни центри

Министарство локалне управе најавило је да ц́е од понедељка бити отворени угоситељски објекти и тржни центри уз поштовање строгих антиковид мера, преноси Коха.

Одлука је донета после састанка представника локалних самоуправа и Министарства здравља Косова. Министар здравља Арбен Витиа наглашава да је сврха састанка доношење координисане одлуке централних и локалних власти у складу са препорукама Националног института за јавно здравље.

„Морамо бити јасни да је ситуација у здравственим установама алармантна, јер су болнице преоптерец́ене пацијентима, па су смештајни капацитети на измаку. Актуелне мере истичу 18. априла 2021. године. Приоритет Министарства здравља је снабдевање вакцинама. На добром смо путу да наредних месеци обезбедимо вакцинацију старијих 65 година“, наводи се у саопштењу Министарства здравља.

Витиа је најавио да ц́е се 90 одсто препорука које је Асоцијација косовских општина изнела на састанку уважити приликом доношења нових антиковид мера, како економија не би претрпела додатну штету.

Извор: Косово Онлине

Check Also

Министар Ракић у Партешу: Асфалтираћемо све улице и градити куће за две социјално угрожене породице

Све улице у општини Партеш које су веома значајне за становнике овог места биће асфалтиране. …