Главна / Вести / Косово и Метохија / Игор Поповић: На дневно политичке провокације нећемо одговарати језиком провокација

Игор Поповић: На дневно политичке провокације нећемо одговарати језиком провокација

Најаве политичких лидера у Приштини да ће тужити званични Београд за наводне ратне злочине и геноцид – ништаве су и немају никакво правно утемељење.

Нејасно је ком то суду планирају да туже нашу државу, када такозвано Kосово као територија под међународном управом у складу са Резолуцијом 1244 СБ УН, није правни субјект међународног јавног права и не може бити странка у поступку пред Међународним судом правде – наводи се у саопштењу за јавност помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Игора Поповића.

Немогуће је у правном смислу да једна територија тужи сопствену државу за ратне злочине и геноцид, када оно ни не може бити странка у поступку.

Због тога овакве изјаве нису ништа друго него дневно политичке провокације на које нећемо одговарати језиком провокација и увреда, већ аргументима и чињеницама.

Што се тиче поруке да је адреса за ратне злочине на Kосову и Метохији у Београду, можда је боље да се политички лидери у Приштини подробније информишу и такве поруке упуте на адресе суда у Хагу, у ком се за злочине над Србима и другим неалбанцима суди њиховим колегама из Приштине – наводи Поповић у саопштењу.

Check Also

Министар Ракић у Партешу: Асфалтираћемо све улице и градити куће за две социјално угрожене породице

Све улице у општини Партеш које су веома значајне за становнике овог места биће асфалтиране. …