Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Приштина наставља флагрантно кршење свих споразума

Канцеларија за КиМ: Приштина наставља флагрантно кршење свих споразума

Представници привремених институција у Приштини негативно су ноћас одговорили на обавештење директора Канцеларије за Косово и Метохију Петра Петковића да данас и сутра посети покрајину и разговара са српским народом, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Очигледно је да ће нова власт у Приштини искористити сваки могући изговор, па и ситуацију са коронавирусом, да наметне антисрпску политику баријера и забрана.

“Реч је о флагрантном кршењу споразума постигнутих у Бриселу, посебно оних којима се регулише слобода кретања, али је и јасна порука Београду да у политичким лидерима у Приштини нема искреног саговорника за дијалог и политику која је окренута будућности, већ напротив – назадним ставовима који поништавају и сваку помисао на постизање договора и компромиса”, наводи се у саопштењу.

У прилог томе сведочи и чињеница да уочи осме годишњице Бриселског споразума, Приштина наставља да брутално крши све споразуме, од формирања Заједнице српских општина до постигнутих договора о слободи кретања.

“Апсурдни су изговори Приштине и позивање на епидемиолошку ситуацију на Косову и Метохији, јер о пандемији Приштина није размишљала када смо желели да вакцинишемо грађане с Косова и Метохије или када је Београд имао најбољу намеру да донира одређени број вакцина Приштини, него се Ковида у Приштина сете када хоће да забрањују посете”, оценила је Канцеларија за КиМ.

У време када се интензивирају инциденти у српским срединама на КиМ, Петковић је желео да разговара са српским народом о помоћи државе, али и смири тензије и замоли их да не наседају на готово свакодневне провокације, али Приштина очигледно нема интерес да се ситуација смири, већ да настави да подгрева тензије.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

У српским срединама на КиМ једна особа преминула, 17 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији регистровано је 17 новозаражених корона вирусом, једна особа …