Главна / Вести / Косово и Метохија / Коснет: САД остају при Вашингтонском споразуму

Коснет: САД остају при Вашингтонском споразуму

Амбасадор Сједињених Америчких Држава у Приштини Филип Коснет изјавио је да став његове земље по питању Вашингтонског споразума није промењен избором Џозефа Бајдена за председника, преноси Економија онлајн.

Коснет је рекао да очекује да ће и нова влада привремених институција у Приштини наставити у том правцу, упркос изјави Аљбина Куртија да нема обавезе према ономе што је потписао, како је навео, “нелегитимни премијер“, мислећи при том на свог претходника Авдулаха Хотија.

“Неки људи су мислили да ће администрација Бајдена једноставно срушити све што је Трампова администрација учинила. То се није догодило”, истакао је Коснет и указао да је администрација Бајдена јасно ставила до знања да мисли да је велики део посла обављеног на јачању трговинских односа између Београда и Приштине био позитиван и да ће наставити да ради на томе.

Према његовим речима, конкретни циљеви Вашингтонског споразума су позитивне ствари – јачање трговине и инвестиција, као и јачање америчких инвестиција у региону.

Коснет је истакао да је зато оно што би тражио од владе у Приштини да превазиђе своју политику и види да ли ствари о којима се разговарало прошле године и даље имају смисла за народ Косова и Метохије.

Амерички амбасадор је на ТВ Кљан Косова рекао да мисли да те ствари и даље имају смисла и нагласио да је јачање економских веза између Београда и Приштине и у целом региону у интересу Приштине.

Извор: Танјуг

Check Also

У српским срединама на КиМ једна особа преминула, 17 новозаражених

У српским срединама на Косову и Метохији регистровано је 17 новозаражених корона вирусом, једна особа …