Главна / Некатегоризовано / На улицама Грачанице одржана протестна вожња због пребијања српског младића, тражи се непристрасна истрага

На улицама Грачанице одржана протестна вожња због пребијања српског младића, тражи се непристрасна истрага

На платоу испред некадашњег “Воћара”,  у близини места где је пре пар дана пребијен српски младић, окупили су се данас рођаци, пријатељи и суграђани протествујући због и даље неодговорне и пристрасне истраге у којој жртве постају нападачи.

Отац пребијеног младића Дејан Димитријевић каже да се сада покушава да се од жртве напада направи нападач.

“Мој брат, који је спречио да сукоб даље ескалира и да мој син задобије још веће повреде, јуче је позван након давања изјаве, негде  око 16 сати и рекли су му да је,  од стране која је била нападач оптужен да је он извршио напад на њих”.

Рођак пребијеног младића  Срђан Димитријевић  каже да је он те вечери када је дошло до инцидента раздвајао нападаче од младића.

“Видео сам да се ту дешава нешто, да је у питању нека туча, дошло је до гурања између нас када сам покушао да их раздвојим,  они су нешто викали што ја нисам разумео и нисам знао о чему се ради. У полицији ми је речено да ће ми изјава бити узета у својству сведока или као осумњиченог за напад, јер су ме та тројица Албанаца наводно пријавила као нападача”, каже рођак претученог младића.

И другог дана протеста поновљени су захтеви да се истражни поступак врати на почетак уз укључивање и виших инстанци.

Отац пребијеног младића Дејан Димитријевић, коме је због протеста испред полицијске станице претходног дана уручена казна инспекције у износу од 200 евра, каже да ће протесте наставити уз прилагођавање епидемиолошким мерама и прописима.

Уз поштовање свих епидемиолошких мера учесници данашњег протеста, аутомобилима су уз звуке сирена прошли улицама Грачанице.

Check Also

Пожар захватио трговински објекат на магистралном путу у општини Лепосавић

Недалеко од административног прелаза Јариње на територији општине Лепосавић, јутрос је избио пожар који је …