Главна / Вести / Србија / Вучић на тактичкој вежби “Одговор 2021”

Вучић на тактичкој вежби “Одговор 2021”

На полигонима “Орешац” и “Пасуљанске ливаде” данас ће бити одржана Здружена тактичка вежба са бојевим гађањем “Одговор 2021”, којој ће присуствовати председник Александар Вучић.

Вучић ће најпре присуствовати приказу на полигону “Орешац” у 11 сати, а потом у 12.30 извођењу вежбе на полигону “Пасуљанске ливаде”, најавила је прес служба председника Републике.

Вежби ће присуствовати и председница Владе Србије Ана Брнабић, председавајући Председништва Босне и Херцеговине Милорад Додик, министри одбране Небојша Стефановић, унутрашњих послова Александар Вулин, начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић, директор полиције Владимир Ребић и директор Безбедносно-информативне агенције Братислав Гашић, саопштила су министарства одбране и унутрашњих послова.

Вежба се истовремено изводи на полигонима „Орешац” и „Пасуљанске ливаде” и у њој учествује око 1.500 припадника Копнене војске, Ратног ваздухопловства и противваздухопловне одбране, 72. бригаде за специјалне операције, 63. падобранске бригаде, Жандармерије, Специјалне антитерористичке јединице и Хеликоптерске јединице МУП-а.

У завршници заједничке вежбе данас ће више од 1.200 припадника Војске Србије и око 300 припадника полиције, на два полигона приказати део способности, увежбаности, ватрене моћи и садејства у решавању кризних ситуација.

Извор: Тањуг

Check Also

Вучић са Лајчаком о тешкој кризи на КиМ, у 18 часова се обраћа јавности

Председник Србије Александар Вучић саопштио је данас да је са специјалним представником ЕУ за дијалог …