Главна / Вести / Србија / Селаковић данас са председником Ирана

Селаковић данас са председником Ирана

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић наставља званичну посету Ирану, а данас ће се у Техерану састати са председником те државе Хасаном Роханијем.

Селаковић ће у склопу дводневне посете Ирану разговарати и са председником парламента Мохамедом Багером Галибафом, а планиран је и састанак са министром пољопривреде Каземом Хавазијем.

Шеф српске дипломатије у суботу је разговарао са својим иранским колегом Мохамедом Џавадом Зарифом о даљем развоју билатералне сарадње, а нарочито потенцијалима за развој сарадње у економији.

Потписали су и Споразум о сарадњи министарстава спољних послова две земље.

“На састанку је било прилике да разговарамо о различитим видовима сарадње која доноси обострану корист, како привреди и народу Србије, тако и привреди и народу Ирана”, рекао је Селаковић, истичући да је било доста заједничких тема.

Он је искористио овај сусрет и да захвали Ирану на принципијелној и континуираној подршци око питања које је за Србију од државне важности, а то је очување територијалног интегритета и суверенитета Србије на Косову и Метохији.

Подсетио је да Иран својом позицијом у међународним организацијама подржава Србију у напорима да заустави Приштину када је заинтересована да постане чланица одређених међународних организација.

Казао је да је посебна пажња на састанку била посвећена ономе што су потенцијали и прилике за развој економске сарадње, нарочито када је у питању пољопривредна производња, прехрамбена индустрија, али и многе друге области живота.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Дрецун: Све спремно да Приштина уђе у Савет Европе

Председник Одбора Скупштине Србије за КиМ Милован Дрецун изјавио је данас да верује да је …