Главна / Вести / Србија / Селаковић са Роханијем: Иран има принципијелну подршку Србији око питања КиМ
Teheran, 17. aprila 2021 - Ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selakovic doputovao je danas po podne u Teheran, gde je dvodnevnu zvanicnu poseti Iranu zapoceo sastankom sa zamenikom ministra za spoljnu trgovinu Hamidom Zadbumom.FOTO TANJUG/ ZORAN MIRKOVIC/ bs

Селаковић са Роханијем: Иран има принципијелну подршку Србији око питања КиМ

Министар спољних послова Никола Селаковић данас се у Техерану састао са председником Ирана Хасаном Роханијем.

Селаковић је Роханију рекао да њему лично веома важна посета Ирану и пренео је председнику те земље поздраве председника Србије Александра Вучића.

Рохани је изразио жаљење што ранија планирана посета Вучића Ирану није реализована због пандемије.

Шеф српске дипломатије данас ће разговарати и са председником парламента Мохамедом Багером Галибафом, а планиран је и састанак са министром пољопривреде Каземом Хавазијем.

Селаковић је јуче, у склопу дводневне посете Ирану, разговарао са својим иранским колегом Мохамедом Џавадом Зарифом о даљем развоју билатералне сарадње, а нарочито потенцијалима за развој сарадње у економији.

Потписан је и Споразум о сарадњи министарстава спољних послова две земље.

Шеф српске дипломатије јуче је разговарао са својим иранским колегом Мохамедом Џавадом Зарифом о даљем развоју билатералне сарадње, а нарочито потенцијалима за развој сарадње у економији.

Потписали су и Споразум о сарадњи министарстава спољних послова две земље.

“На састанку је било прилике да разговарамо о различитим видовима сарадње која доноси обострану корист, како привреди и народу Србије, тако и привреди и народу Ирана”, рекао је Селаковић, истичући да је било доста заједничких тема.

Он је искористио овај сусрет и да захвали Ирану на принципијелној и континуираној подршци око питања које је за Србију од државне важности, а то је очување територијалног интегритета и суверенитета Србије на Косову и Метохији.

Подсетио је да Иран својом позицијом у међународним организацијама подржава Србију у напорима да заустави Приштину када је заинтересована да постане чланица одређених међународних организација.

Казао је да је посебна пажња на састанку била посвећена ономе што су потенцијали и прилике за развој економске сарадње, нарочито када је у питању пољопривредна производња, прехрамбена индустрија, али и многе друге области живота.

Извор: ТАНЈУГ

Check Also

Петар Петковић: Београд је чврсто и недвосмислено опредељен за дијалог и нормализацију односа са Приштином

Ноторна је и лако проверљива лаж коју је данас на рачун председника Србије Александра Вучића …