Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Хапшење екипе “С Тамаром у акцији” наставак шиканирања и малтретирања новинара

Петковић: Хапшење екипе “С Тамаром у акцији” наставак шиканирања и малтретирања новинара

Припадници Kосовске полиције привели су данас у Вучитрну новинарку Тамару Грујић која реализује емисију “С Тамаром у акцији”.

Тамару и чланове њеног тима полиција већ неколико сати држи у станици, иако нису починили никакво кривично дело већ су снимали неколико јавних локација за  потребе емисије.

Тамара у сарадњи са Kанцеларијом за Kосово и Метохију реализује пројекат обнове неколико кућа за социјално угрожене Србе на Kосову и Метохији. У склопу тих активности данас је желела да у Вучитрну сними Мост браће Војиновића и стари град Kаљају. Међутим, полиција их је том приликом привела, каже у саопштењу за јавност директор Канцеларије за КиМ, Петар Петковић.

“Ово је наставак шиканирања и малтретирања новинара из централне Србије које власти у Приштини месецима онемогућавају да раде свој посао, бранећи им улаз, а сада су прибегли драстичнијим методама и привођењу медијских радника. Очигледно је да у Приштини желе да заташкају праву истину о тешком животу Срба у нашој јужној покрајини и да с тим циљем неће презати ни од примене оваквих метода застрашивања, додаје се у достављеном саопштењу.”

“Захтевам да Тамара и њене колеге без одлагања буду пуштени на слободу и да им се омогућу да несметано раде свој племенити посао. О њиховом безразложном хапшењу обавестили смо и све релевантне међународне представнике у покрајини, а очекујемо и реакцију свим медијских удружења. Недопустиво је да медијски радници буду мете било чије политике и неопходно је да им се омогући да без сметње и опструкције обављају свој посао,”закључује Петковић.

Извор: Саопштење, Kaнцеларија за КиМ

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …