Главна / Вести / Косово и Метохија / Нове мере: Угоститељима омогућено да раде до 22 сата, забрана кретања од 22.30 до 5 ујутру

Нове мере: Угоститељима омогућено да раде до 22 сата, забрана кретања од 22.30 до 5 ујутру

Представници косовске Владе одлучули су вечерас да се угоститељима на Kосову од сутра омогући да раде до 22 сата увече, а када је у питању достава хране, они који буду имали посебне дозволе моћи ће то да раде и након 22.30 часова.
На истој седници Владе је донет закључак да остане на снази забрана кретања у периоду од 22.30 до 05.00 часова ујутру.

„Ова забрана кретања се не односи на хитне случајеве, затим за здравствене раднике, особље задужено за безбедност грађана и оператере који изводе јавне радове и услуге. Ограничење кретања не важи ни за економске оператери који обезбеђују функционисање ланца снабдевања (укључујуц́и превоз робе / услуга), али под условом да им је дата посебна дозвола из ЕДИ система Пореске управе Kосова“, наводи се у одлуци косовске Владе.

Kада је реч о образовању одлучено је да „јавне и приватне институције свих нивоа образовања настављају предавања у складу са релевантним смерницама за образовни сектор“.

Такође, забрањено је свим приватним и јавним институцијама свих нивоа образовања да организују ваннаставне активности, као што су екскурзије, групне шетње или студентске забаве.

Извор: Косово онлине

Check Also

Борељ: Дијалог Београда и Приштине једини начин за стабилизацију

Високи представник Европске уније за спољне послове Жозеп Борељ изјавио је данас да и даље постоји …