Главна / Друштво / Ученици основних и средњих школа поново у школским клупама

Ученици основних и средњих школа поново у школским клупама

Ученици средњих и основних школа на простору централног дела Косова и Метохије данас су се поново вратили у школске клупе. Након увођења нових епидемиолошких мера које обухватају и повратак ученика у школске клупе, по устаљеним распоредима са почетка ове школске године, ученици ће се смењивати на онлајн и редовној настави, а све то уз поштовање свих епидемиолошких мера.

По речима директора Основне школе “Миладин Митић” у Лапљем Селу Љубише Караџића, распореди разредне наставе организовани су тако да се избегне веће груписање деце, како би се избегла и свака могућност заражавања. Пошто су сва наша одељења од преко 25 ученика то значи да су и од данас ученици од петог до осмог разреда подељени у групе. Док нижи разреди раде у две смене – каже за РТВ Грачаницу Љубиша Караџић.

– Настављамо и даље са онлајн наставом поштујући све оне мере које је донело Министарство просвете, а у циљу да се не окупља велики број ученика у учионици или у школи.

Нове мере, односно попуштање мера када је у питању одвијање наставе у школама допринеће томе да се ученици завршних разреда боље припреме за завршне матурске испите.

– Пробни завршни испит смо имали 9. и 10. априла. Резултати, како истичу предметни наставници нису на задовољавајућем нивоу. Имамо ученике који су стварно добри и који су то прихватили јер је то проба за оно што их чека у јуну. Ми као и сваке године вршимо припремну наставу за ученике из предмета из којих полажу и надам се да ће мере бити још попуштене како би ученици што више долазили у школу и како би радили непосредно са наставницима -каже Караџић.

Ученици, наставници и родитељи слажу се да је жива разредна настава знатно ефектнија и да ће свакако допринети бољем учењу и ангажовању ученика, нарочито сада, када се школска година ближи крају.

 

Check Also

Петковић: Упад КБС-а, под пуним наоружањем, на север Косова директна претња српском народу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић истакао је да је упад КБС-а под …