Главна / Друштво / Представници цивилног сектора перформансом исказали незадовољство и пружили подршку оцу Луке Димитријевића

Представници цивилног сектора перформансом исказали незадовољство и пружили подршку оцу Луке Димитријевића

Представници цивилног сектора на територији општине Грачаница осми дан заредом исказују незадовољство радом одговорних институција у случају пребијања Луке Димитријевића од стране тројице Албанаца.

Они сматрају да је случај етнички мотивисан, а данашњим перфромансом желели су да пруже подршку Лукином оцу, који је до сада неколико пута кажњаван од стране полиције због, како кажу, организовања скупа, који је, тврде представници цивилног сектора, био спонтано окупљање за које су сви криви.

„Ми смо убеђени да је тај догађај био потпуно етнички мотивисан. Данима након тога дешавали су се спонтани протести мештана Грачанице, који су на тај начин хтели да изразе незадовољство радом одговорних институција и појединаца. Међутим, отац пребијеног Луке бива константно осумњичен да је он организовао окупљања и кажњен је од стране полиције“, истакао је Иван Николић из невладине организације ЦСД.

Данас је испред Омладинског центра организован перформанс, где је симболично постављена кутија за прикупљање прилога за харач, како би се по речима организатора, исказало незадовољство и револт суграђана.

„Идеја данашњег симболичног перформанса је да објаснимо да не постоји организација тих скупова, већ се све спонтано дешавало и људи су желели на тај начин да покажу свој револт и незадовољство. Данас смо поставили кутију за харач у којој ћемо симболично сакупљати добровољне прилоге, како би на тај начин показали да смо сви ми криви зато што смо се појавили пре неколико дана на протесту, да смо сви ми организатори и да заправо нико није организатор“, истакао је Николић.

Представници цивилног сектора истичу да ће овакав вид протеста бити настављен и наредних дана, уз поштовање свих епидемиолошких мера и осталих процедура пријављивања скупа.

Check Also

Недеља Црвеног крста у Грачаници

Сходно епидемиолошким мерама организација Црвеног крста Грачаница започела је обележавање недеље ове најстарије хуманитарне организације. …