Главна / Друштво / Ракић и Радојевић најавили опремање теретане у Спортској хали у Косовској Митровици

Ракић и Радојевић најавили опремање теретане у Спортској хали у Косовској Митровици

Како би чланови спортских клубова и удружења из Северне Митровице али и сви они који желе професионално или рекреативно да вежбају имали адекватне услове за то, министар за заједнице и повратак Горан Ракић и градоначелник ове општине Милан Радојевић најавили су улагања за куповину савремених справа за вежбање и опремање просторије намењене за теретану у Спортској хали у овом граду, саопштило је Министарство за заједнице и повратак.

Министар Ракић је обилазећи халу са градоначелником Радојевићем и директором овог Спортског центра Гораном Ковачем, истакао да је стварање услова за нормално функционисање оних који желе да се баве спортом, примарна обавезна свих који су на одговорним функцијама и да му је задовољство што данас може да обећа да ће он ту обавезу финасирањем овог пројекта испунити.

”Драго ми је да данас могу да обећам да ће Спорстка хала у Северној Митровици бити опремљена модерним справама за вежбање. Омладина је наша будућност и ми овиме улажемо у развој наше будућности. Ово није све, свуда тамо где будемо могли да помогнемо да се створе адекватни услови за спортске активности, помоћићемо”, рекао је министар Ракић.

Министар Горан Ракић је казао да је Министарство за заједнице и повратак посвећено грађанима на КиМ и да то показује финансирањем оваквих и сличних пројеката, изградњом и опремањем кућа и различитим видовима помоћи.

Градоначелник Милан Радојевић и директор Спортске хале Горан Ковач су истакли да ће опремањем теретане сви они који посете ову халу и желе да користе услуге, имати све у склопу овог објекта.

”Радује ме чињенице да смо се са министром врло брзо договорили око финансирања овог пројекта, а све на добробит становника Северне Митровице”, истакао је градоначелник Радојевић, док је директор Спортске хале Горан Ковач, казао да ће након завршетка овог пројекта, спортски објекат моћи да се упореди са најмодернијим халама у великим местима.

Иначе, у Северној Митровици постоји више од 30 регистрованих спортских клубова што је показатељ колики је значај потпуне опремљености једног оваквог објекта.

Check Also

Недеља Црвеног крста у Грачаници

Сходно епидемиолошким мерама организација Црвеног крста Грачаница започела је обележавање недеље ове најстарије хуманитарне организације. …