Главна / Вести / Србија / Састанак Савета за сарадњу Србије и Републике Српске
BANJALUKA DELEGACIJE SASTANAK

Састанак Савета за сарадњу Србије и Републике Српске

BANJALUKA DELEGACIJE SASTANAK

Седница Високог савета за сарадњу Србије и Републике Српске одржава се у Бањалуци, а делегацију Србије предводи председник Александар Вучић.

На састанку ће бити анализирани резултати досадашњих заједничких пројеката и размотрени планови будућих пројеката Српске и Србије, који ће бити реализовани кроз Споразум.

Састанку у Палати Републике присуствују и премијерка Србије Ана Брнабић, председник Скупштине Србије Ивица Дачић, министар полиције Александар Вулин, председавајући Председништва БиХ Милорас Додик, председница Републике Српске Жељка Цвијановић.

После састанка предвиђене су изјаве за медије.

Додик је у среду за медије из РС рекао да ће на седници Савета бити речи о многим питањима, превасходно из области економије и инфраструктурних пројеката који се заједнички реализују.

Он је навео да ће се, између осталог, разговарати о изградњи хидроелектране “Бук Бијела”, ауто-пута од Раче до Бијељине, аеродрома у Требињу, као и бројним пројектима урађеним у општинама широм Републике Српске.

Председник Србије Александар Вучић претходно се јутрос састао са Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић.

Такође, раније данас премијерка Брнабић састала се са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, а Дачић је разговарао са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем.

Иначе, у Бањалици се данас обележава Дан града, а тим поводом на Свечаној академији у Банском двору председнику Вучићу биће уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина, које му је доделила Скупштина града Бањалуке.

Дан Бањалуке облежава се у сећање на дан када је 22. априла 1945.године тај град ослобођен од фашизма у Другом светском рату.

Извор: Танјуг

Check Also

Свечаност на Савском тргу у славу српског једниства и тробојке

Уз налет хеликоптера са заставама Србије и интонирање химне Србије и Републике Српске, на Савском …