Главна / Вести / Србија / Вучић се састао са Додиком и Цвијановић
BANJALUKA VUCIC SASTANAK

Вучић се састао са Додиком и Цвијановић

Председник Србије Александар Вучић, који данас предводи делегацију Србије у посети Бањалуци, састао се са председавајућим и српским чланом Председништва БиХ Милорадом Додиком и председницом Републике Српске Жељком Цвијановић.

Састанак је почео око 08.20 сати у Палати Републике.

Председник Вучић је у Бањалуку стигао око осам сати, а на аеродрому “Бањалука” у Маховљанима дочекао га је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик.

Како је најављено, у делегацији Србије су и председница Владе Србије Ана Брнабић, председник Скупштине Србије Ивица Дачић и министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Премијерка Брнабић састаје са председником Владе Републике Српске Радованом Вишковићем, а Дачић председник са председником Народне скупштине Републике Српске Недељком Чубриловићем.

Након тога, предвиђен је састанак Високог савета за сарадњу Републике Србије и Републике Српске на којем ће бити анализирано остварење досадашњих заједничких пројеката и размотрени планови будућих пројеката Српске и Србије, који ће бити реализовани кроз овај споразум.

Додик је у среду за РТРС рекао да ће на састанку Савета, између осталог, бити речи о изградњи хидроелектране “Бук Бијела”, аутопуту од Рачце до Бијељине и аеродрому у Требињу.

После састанка предвиђене су изјаве за медије.

У Бањалици се данас обележава Дан града, а тим поводом на Свечаној академији у Банском двору председнику Вучићу биће уручен кључ Града Бањалуке са Повељом почасног грађанина, које му је доделила Скупштина града Бањалуке.

Дан Бањалуке облежава се на дан када је 22.априла 1945.године тај град ослобођен од фашизма у Другом светском рату.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …