Главна / Вести / Косово и Метохија / Ракић: Две зграде са 500 станара “Старо Бериље” у Северној Митровици добијају нову фасаду

Ракић: Две зграде са 500 станара “Старо Бериље” у Северној Митровици добијају нову фасаду

 Како би ужи центар Северне Митровице добио лепши изглед, Министарство за заједнице и повратак је издвојило финансијска средства намењена за потпуну ревитализацију фасада на двема вишеспратним стамбеним зградама ”Старо Бериље” које се налазе у главној улици у овом граду.

Меморандум о финансијској подршци овом пројекту су данас у Министарству за заједнице и повратак потписали, министар Горан Ракић и градоначелик Северне Митровице Милан Радојевић.

”Задовољство ми је да данас могу да поручим да ће стара фасада на зградама ”Старо Бериље”, бити комплетно реконструисана. Ово је важно за Северну Митровицу јер оваквим видом улагања шаљемо поруку да ћемо радити на уређењу свега старог и дотрајалог како би Северна Митровица добила још лепши изглед. Реализацијом важних инфраструктурних пројеката желимо да покажемо колико нам је важно стварање бољих услова живота”, казао је министар Ракић након потписивања документа о финансирању ово пројекта.

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић, је захваливши се министру Ракићу на веома конструктивној сарадњи, казао да му је задовољство што данашњим потписивањем почиње реализацијаједног значајног пројекта јер је посао сваког градоначелника да поред решавања осталих проблема, ради и на улепшању града.

”Изузетном сарадњом са министром Ракићем успевамо да реализује веома значајне инвестиције. Пре неки дан смо договорили опремање теретане у Спортској хали у Северној Митровици данас обнову фасаде на старим зградама у којима живи око 500 станара и то је оно што ме изузето радује”, казао је Радојевић.

Данашњем потписивању Меморандума о реализацији пројекта ”Обрада и ревитализација фасада вишеспратних стамбених зграда, такозвано ”Старо Бериље””, присуствовала је и заменица градоначеликаОпштине Северна Митровица, Адријана Хоџић, која је овом приликом на састанку објаснила детаље и ефективност самог пројекта. Заменица градоначелника Хоџић је ставила акценат на чињеницу да ће се реализацијом овог пројекта унапредити услови живота свих станара који живе у овим зградама.

Извор: ртв Грачаница, саопштење

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …