Главна / Вести / Косово и Метохија / Петковић: Сви споразуми у оквиру бриселског дијалога морају бити примењени

Петковић: Сви споразуми у оквиру бриселског дијалога морају бити примењени

Сви споразуми постигнути у оквиру бриселског дијалога Београда и Приштине морају бити примењени како би било какав садржајан наставак разговора био могућ – наводи у саопштењу директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Приштина сваки пут када се конституише нов састав привремених институција самоуправе прети преиспитивањима и поништавањима договора из Брисела, и јасно је да некоме ко наступа са таквих позиција није искрено стало до договорног решавања проблема.

Вјоса Османи споразуме постугнуте у склопу Бриселског дијалога може да проучава и преиспитује само као материјал за примену договореног, а било каква ревизија онога што је настало као плод мукотрпног труда није допустива. Очекујем да се на овакву политичку дрскост и покушај избегавања преузетих обавеза не гледа благонаклоно ни у Бриселу нити у другим европским престоницама.

Београд остаје опредељен за дијалог као једино разумно средство решавања несугласица, али, као што смо безброј пута поручили, за дијалог је потребно двоје, а недоследна, превртљива и вероломна политика коју су одлучили да воде Курти и Османи само је још једна потврда лоших намера Приштине и удаљава нас и од договора и од стабилизације прилика у региону – наводи Петковић.

Check Also

Приштина, почело пресељење избеглица из Авганистана у Велику Британију

Група од 117 избеглица Авганистана напустила је привремено боравиште на Косову и Метохији И пребачена …