Главна / Вести / Косово и Метохија / Најбољим студентима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици додељене награде

Најбољим студентима Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици додељене награде

Поводом Дана студената Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици данас су студентима додељене награде у виду таблет рачунара и новчаних ваучера.

Награде су обезбеђене на иницијативу градоначелника Северне Митровице Милана Радојевића и Удружења привредника Косова и Метохије, а у просторијама ректората награђено је десет најбољих студената са свих десет факултета овог Универзитета.

Награде су свечано уручили градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић, његова заменица Адријана Хоџић и представник привредника са Косова и Метохије Радош Петровић.

Студент проректор Немања Бишевац је поздравио студенте и том приликом казао да су они једна велика породица и да ће се Универзитет борити да сачува најбоље међу њима.

„Нажалост, наш најлепши дан у години не можемо да прослављамо онако како смо планирали, а узрок томе је пандемија корона вируса. Сви заједно се боримо, како Универзитет, тако и Студентски центар и наша општина, да изађемо из пандемије што пре. Сви знамо колики је значај Универзитета у нашем граду и на нашој територији где ми живимо. Ми смо сви једна велика породица и Универзитет ће се борити да сачува оне најбоље међу нама, тако што ће их запослити а бори се такође да сачува све оно што живи на Косову и Метохији“, рекао је Бишевац.

Градоначелник Северне Митровице Милан Радојевић је студентима поручио да су они понос нашег града и да награде говоре о томе колико је њихов труд и залагање значајан за ову али и остале институције.

„Морам да истакнем да ми је данас изузетна част и задовољство зато што имам прилику да упознам нову интелектуалну елиту, која ће вероватно једног дана у оквиру ове институције водити овај град. Мислим да сви имамо разлога да будемо поносни на овај град, јер он није само Здравствени и административни већ и Универзитетски центар. Мислим да је то један огроман потенцијал, који морамо искористити у будућности и зато смо данас желели да дођемо и покажемо колико ценимо ваш труди и залагање на студијама и надам се да ћемо у будућности бити у још већој могућности да вам помогнемо. Наш циљ је стварање нове интелектуалне елите која ће једнога дана водити институције и овај град. Можда сте управо ви будући градоначелници, министри или директори“, истакао је Радојевић.

Заменица градоначелника Адријана Хоџић је казала да су студенти будућност града и друштва и поручила им да наставе са квалитетним унапређењем свог знања.

„Част ми је и задовољство што сам данас овде међу вама, који по некој дефиницији, спадате у најпаметније младе људе овога града. У име локалне самоуправе, познавајући начине рада свих ових људи који су овде испред вас, за нас не постоји већа част од тога да будемо на услузи нашим суграђанима, а посебно нашим студентима, јер ви јесте будућност овога града, ви јесте будућност овога друштва. Ја вас молим да се не осврћете на тешке моменте са којима се суочавамо, да ваш фокус буде књига и квалитетно знање. Неопходно је да будете мајстори свог заната, јер једино тако, када будете добили своја радна места, неће вам бити тешко да се појавите на својим позицијама, већ ће ваш рад бити ваше задовољство“, рекла је Хоџић.

Представник Удружења привредника са Косова и Метохије Радош Петровић је истакао да је јачањем образовања истовремено јачају и остале институције.

„Данас сам овде испред Удружења привредника а овај дар је од привредника са Косова и Метхоије. Циљ једа ви будете ту, да учите, да вас буде што више, а онда ћемо самим тим и ми привредници да јачамо. Радиће и наши маркети, кафићи, градићемо станове, универзитетске центре. Сматрам да је најјача привредна грана овде код нас овај Универзитет, јер са јачањем универзитета, јачаћемо и саму привреду овде код нас“, навео је Петровић.

Ректор Универзитета Здравко Витошевић је честитао Дан студената и казао да они својим квалитетом и унапређењем знања, гарантују опстанак и останак на овим просторима.

„Имам част, задовољство и веру да су ови млади људи, који су данас овде добили рачунаре, успели да схвате да Универзитет, град и привредници овога региона, функционишу јако добро и да ће им то омогућити да у годинама које долазе и које их очекују, нађу запослење на овим просторима али и да својим квалитетом гарантују, не само наставак овог тренда, јер као што сте видели међу награђенима су наши студенти са свих десет факултета. Студентима сам желео да дам један нови задатак, а то је да за Видовдан, као што знате, Универзитет дели најбољим студентима Универзитетске награде које су везане за запослење на нашем универзитету, и као што  знате запошљавамо десет најбољих студената нашег Универзитета, па ево га још један изазов за ове младе људе“, рекао је Витошевић.

Награђени студенти кажу да ће им награде итекако користити и олакшати даље учење и усавршавање.

Дан Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици обележава се на Видовдан 28. јуна.

Извор: Радио Косовска Митровица

Check Also

Конференција о напретку у случају против бивших лидера ОВК 19. маја

Специјални тужилац у случају бившег лидера ОВК Хашима Тачија, Кадрија Весељија, Јакупа Краснићија и Реџепа …