Главна / Друштво / Данић: Епидемиолошка ситуација знатно повољнија, нема места опуштању

Данић: Епидемиолошка ситуација знатно повољнија, нема места опуштању

Тренутна епидемилошка ситуација на територији општине Грачаница релативно је стабилна у односу на фебруар и март месец. Мањи је број оболелих, а и последњих дана већи је број отпуста у односу на број пријема у ковид болници у Лапљем Селу, каже за РТВ Грачаница председник Кризног штаба oпштине Грачаница Саша Данић.

“Иако је епидемиолошка ситуација боља у односу на претходна два месеца морамо и даље да апелујемо на наше становништво, нема места опуштању јер је вирус још увек међу нама, морамо се ревносно придржавати мера које препоручујемо и одлука које доноси Кризни штаб,” каже Данић.

У недељи за нама није било пооштравања антиковид мера, још увек је на снази забрана кретања, али су све остале мере ублажене или укинуте, а општинско Одељење инспекције је ту да контролише да ли се мере поштују. Данић испред кризног штаба истиче, да једино имунизацијом можемо изаћи из ове ситуације и апелује на све грађане који се до сада нису вакцинисали да то учине у најкраћем року.

“На снази су остале мере обавезног ношења маски, држање прописане дистанце и наравно појачана хигијена, још важи и мера забране кретања од 22:30-05:00 сати, a новина је да су отворени ресторани и кафићи, односно гастрономске услуге, али уз посебно поштовање мера. Школе су, такође, почеле са радом како основне, тако и средње и факултети. Наше Одељење инспекције прати спровођење ових мера, обилазе све јавне и приватне институције, а за грађане који се не придржавају мера прописане су казне које су чак  и кривичне. Испред кризног штаба молим све наше грађане да они који се нису вакцинисали то ураде у најкраћем року, јер једино имуназацијом можемо да победимо вирус”, истиче Саша Данић.

Кризни штаб општине Грачаница ради на сузбијању, превентиви и контролисању ковида од појаве првих случајева. Наши становници су увек на време и тачно обавештени, чега треба да се придржавају, којих мера и каква је епидемиолошка ситуација из дана у дан, закључује Данић.

Check Also

У Грачаници промовисана књига проф. др Стојана Секулића “Косовска хроника Томислава Секулића”

Познаваоци лика и дела Томислава Секулића имали су прилике да се, у великој сали Дома …