Главна / Друштво / “Улога моје породице у светској револуцији” вечерас премијерно у Грачаници

“Улога моје породице у светској револуцији” вечерас премијерно у Грачаници

Премијера представе “Улога моје породице у светској револуцији” по тексту Боре Ћосића, а у режији Ивана Вуковића биће одржана вечерас у Грачаници, као копродукција Крушевачког позоришта и Народног позоришта Приштина на великој сцени Дома културе Грачаница.

Пред велику премијеру представа „Улога моје породице у светској револуцији“ екипу оба позоришта, Крушевачког и Приштинског, већ традиционално угостио је председник општине Грачаница Срђан Поповић.

“Добра ствар је да се наставља са традицијом, да премијере нашег позоришта крећу из Грачанице, ово много значи за мештане општине Грачаница, а оно што сам закључио из разговора са глумцима и директором позоришта је да ће се и у будуће премијере одржавати у нашој општини. Ми смо као општина ту да помогнемо све што је потребно како би унапредили културне активности у нашој општини”, рекао је Поповић.

Директор Народног позоришта у Приштини Предраг Радоњић очекује добар одазив публике, истиче да су код нас премијере представа увек добро испраћене и да се епидемиолошке мере поштују.

“Имамо лепу сарадњу са општином, пред сваку премијеру већ традиционално долазимо код градоначелника на пријем, што све говори о једној доброј и здравој атмосфери, бар када је наше позориште и култура у овом месту у питању, на високом нивоу,” каже Радоњић.

Редитељ  Иван Вуковић  каже да представа „Улога моје породице у светској револуцији“ има у себи инспирације за безброј других представа. Изразио је наду да ће и публика уживати подједнако, као и они док су представу стварали.

“Јако нам је био леп рад, најважније нам је да публика добије неку поруку са свим тим што смо створили, али и роман је диван и мени је увек актуелан. Сам наслов представе „Улога моје породице у светској револуцији“ је једна шала јер један мали човек или било ко од нас нема озбиљну улогу у било чему великом што се око нас догађа, него само живи и преживљава,” истакао је редитељ Вуковић.

“Да није било ансамбла око мене, односно “моје породице” не би то изгледало онако како би требало да изгледа,”моја породица” је у ствари главна улога ове представе. Истакла бих дивну сарадњу са Крушевачким позориштем, дивне колеге и привилегија је заиста бити са свим тим људима раме уз раме,” каже глумица Јелена Орлић.

Позоришна представа ће бити одржана уз поштовање свих епидемилошких мера, а након вечерашње премијере у Грачаници и публика у Зубином Потоку у Дому културе Стари Колашин имаће прилику да погледа исту.

Check Also

Петковић са специјалним повереником за Западни Балкан о ситуацији на КиМ

Директор Канцеларије за Косово и Метохију др Петар Петковић разговарао је данас са специјалним повереником …