Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Још један етнички мотивисан инцидент у Гојбуљи

Канцеларија за КиМ: Још један етнички мотивисан инцидент у Гојбуљи

У селу Гојбуља, у општини Вучитрн данас је без икаквог повода нападнут мештанин Лазар Ђорђевић, од стране Албанца из породице Адеми.

Лазар је са супругом и двоје мале деце која још нису ни пошла у школу физички нападнут док је обрађивао породичну њиву. Веће последице спречили су мештани који су притрчали породици Ђорђевић у помоћ и некако успели да одбране Лазара.Породица Адеми у овом крају добро је позната по свом инцидентном понашању и мештани се годинама на њих жале полицији, али безуспешно.

Две недеље пре напада, породица Ђорђевић пријавила је полицији Адемија јер им је посекао засаде воћа. Изостала је санкција, али је Адеми данас напао Лазара пред децом и женом, због чега је приведен. Поводом овог случаја формиран је предмет, а обавештен је и КФОР.Овде је без икакве сумње реч о етнички мотивисаном инциденту и Kанцеларија за Kосово и Метохију очекује да Албанац који годинама малтретира српске породице у Вучитрну буде најстроже санкционисан, а да се пријаве које Kосовској полицији упућују мештани српске националности најозбиљније схвате и правовремено процесуирају.

Политика толерисања инцидената, некажњивости и благих казни стимулативно делује на изгреднике, подједнако као и екстремистичке политичке поруке из Приштине које соколе овакве инциденте.

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …