Главна / Вести / Србија / Срби на КиМ желе да се вакцинишу, власти Приштине бране нашу помоћ

Срби на КиМ желе да се вакцинишу, власти Приштине бране нашу помоћ

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да процес вакцинације на Косову и Метохији боље функционише него у неким деловима централне Србије, истичући да је спровођење тог процеса компликовано јер постоје забране привремених приштинских власти да се људима на КиМ помогне из централне Србије.

Вучић је, одговарајући на питања новинара у Пуковцу, где се претходно ревакцинисао, казао да на територији КиМ не дозвољавају да се из централне Србије помогне људима лековима, као и да прогоне оне који хоће да вакцинишу заинтересоване.

“Али, постоји много већа заинтересованост нашег становништва са КиМ него у многим општинама у централној Србији”, рекао је Вучић.

Како каже, отежавање спровођења процеса вакцинације у јужној српској покрајини од стране привремених приштинских власти говори о прогону нашег живља само да би неко други показао да “они успостављају државу, а да српска држава не може да има приступ свом народу”.

“Борићемо се и позивам их да се вакцинишу свуда, на сваком месту од Куршумлије, Рашке, Бујановца…сваком месту које је близу њиховог места пребивалишта на КиМ”, рекао је Вучић.

Извор: Танјуг

Check Also

Вучић: Тешка зима је пред нама – недостајаће хране, енергенти ће бити невероватно скупи

Зима која долази биће најтежа у последњих 70 година, оно што је сигурно недстојаће много …