Главна / Друштво / Састанак директора здравствених установа са председником општине Срђаном Поповићем

Састанак директора здравствених установа са председником општине Срђаном Поповићем

У згради општине Грачаница данас је одржан састанак председника ове општине са директорима Домова здравља и директором КБЦ Приштина-Грачаница проф. др Братиславом Лазићем. На састанку се првенствено говорило о тренутној епидемиолошкој ситуацији.

– Састанак је протекао веома конструктивно. Све наше установе су на висини задатка, а општина је ту да на било који начин, када је њима потребно, изађе у сусрет. У наредном периоду имаћемо извесна улагања у побољшање услова рада у установама, односно у Дому здравља у Грачаници, као и у Клиничко-болничком центру у Лапљем Селу. Већ следеће недеље уручићемо велики број реагенаса КБЦ-у. Разговарали смо и о тренутној ситуацији, о дешавањима око епидемије. Мере су попуштене, стим, како смо констатовали на састанку, што се не смемо толико опустити и морамо се придржавати свих мера. Радује чињеница да је прву дозу вакцине на централном Косову примило 4000 становника, док је 3500 примило другу дозу. Морамо да подстакнемо наше становништво да се вакцинише у што већем броју – каже за РТВ Грачаница Срђан Поповић, председник општине Грачаница.

Док се чека на изградњу новог КБЦ у Грачаници, директор КБЦ проф. др Братислав Лазић каже да су здравствене установе снабдевене свим лековима, кисеоником, као и заштитном опремом.

– Све време, од почетка пандемије одржавамо редовне састанке. Главна тема је свакако актуелна епидемија ковид 19. Сублимирали смо наше резултате, разменили информације и договорили даље поступање и деловање везано за борбу против епидемије. Епидемиолошка ситуација је нешто боља него што је била у последње време. Она је из једне лоше ситуације сада већ прешла у неповољну. Тај бољитак који смо успели да остваримо је директна последица, не само понашања становништва, већ у првом реду доброг одзива становништва са ових простора, када је имунизација у питању – наглашава проф. др Лазић.

Овакви састанци директора здравствених установа одржаваће се и убудуће, а надлежни апелују на поштовање свих прописаних мера.

Check Also

Бисљими: Апликација Приштине за Савет Европе усклађена са пријатељима Косова

Заменик премијера привремених приштинских институција Бесник Бисљими рекао је данас да је апликација за чланство …