Главна / Друштво / Општина Грачаница и ЈКП „Екологија“ потписали споразуме за уклањање дивљих депонија

Општина Грачаница и ЈКП „Екологија“ потписали споразуме за уклањање дивљих депонија

Председник општине Грачаница Срђан Поповић и директор ЈКП „Екологија“ Дејан Димитријевић потписали су данас споразуме који ће допринети ефикаснијем и бржем уклањању дивљих депонија на територији општине Грачаница. Грађанима су упутили апел да смеће не бацају на местима која за то нису предвиђена.

Један од већих еколошких проблема на територији општине Грачаница представљају дивље депоније, које несавесни стварају бацањем смећа на местима која за то нису предвиђена.

С обзиром да је на територији локалне самоуправе регистрован већи број дивљих депонија, представници општине Грачаница и ЈКП „Екологија“ потписали су документа којим су дефинисане обавезе у циљу њиховог бржег и ефикаснијег уклањања.

Председник оштине Грачаница Срђан Поповић и директор ЈКП „Екологија“ Дејан Димитријевић прво су потписали анекс уговора о пружању услуга, којим је та компанија преузела обавезу уклањања дивљих депонија мале и средње величине, а потом и споразум о заједничком суфинансирању пројекта „Набавка камиона за одвожење отпада“.

Како је истакнуто, овим споразумима додатно ће се унапредити сарадња између Општине Грачаница и ЈКП „Екологија“, али и обезбедити услови за уредно, квалитетно и задовољавајуће пружање комуналних услуга грађанима општине, са посебним освртом на заштиту животне средине.

Након потписивања уговора и меморандума, Поповић и Димитријевић позвали су грађане на друштвено одговорно понашање, да смеће одлажу у канте и контејнере и на тај начин помогну у очувању чистоће и јавне хигијене, наводи се у саопштењу.

Извор:РТВ Грачаница,саопштење

Check Also

Стано: Циљ Радне групе да се нађе трајно ресење за таблице

Први састанак Радне групе, која би требало да се бави решавањем спора Београда и Приштине …