Главна / Друштво / Патријарх и Божовић о унапређењу односа Србије и Црне Горе

Патријарх и Божовић о унапређењу односа Србије и Црне Горе

Српска православна црква се залаже и ангажује на успостављању пуног узајамног поверења, као и равноправан положај и сарадњу свих народа у региону и, у том циљу, очекује подршку свих регионалних државних институција, изјавио је патријарх Порфирије.

Патријарх је то рекао у разговору са амбасадором Србије у Црној Гори Владимиром Божовићем са којим је, између осталог, разговарао о изналажењу што бољих могућности за унапређење односа и сарадње две братске државе на корист свих народа, цркава и верских заједница.

Порфирије је, како је саопштено на сајту СПЦ, амбасадора Божовића примио јуче у Београдској патријаршији.

Амбасадор Божовић је честитао патријарху Порфирију устоличење у трон Светог Саве и том приликом му уручио панагију коју је српском првојерарху поклонио патријарх цариградски Вартоломеј.

Амбасадор је, наводи се, захвалио Патријарху на очинским саветима којима је посведочио велику љубав како према свом народу, тако и према другим народима, руководећи се библијским начелом да смо сви заједно деца Божја.

Патријарх је, додаје се, Божовићу и његовој породици пожелео да предстојећи велики празник Васкрсења прославе у здрављу и сваком добру.

Извор: Танјуг

Check Also

Десети “Графест” отворен приказивањем документарног филма “Тамо где сунце спава” ауторке Слађане Иванчевић

Десети међунардни фестивал документарног филма и телевизијских форми “Графест” отворен је данас у Дому куктуре …