Главна / Politika / Вучић: Србија је увек спремна за отворен дијалог са Приштином
VUCIC GODFRI SASTANAK

Вучић: Србија је увек спремна за отворен дијалог са Приштином

Председник Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Сједињених Америчких Држава Ентонија Годфрија, са којим је разговарао о наставку спровођења Вашингтонског споразума и европским интеграцијама, као и билатералној сарадњи, посебно у светлу обележавања 140. годишњице дипломатских односа.

Председник Вучић је рекао да је договор о нормализацији економских односа постигнут у Вашингтону комплементаран са активностима ЕУ и корак у правцу нормализације односа Београда и Приштине. „Србија је увек спремна за отворен дијалог са Приштином“, истакао је председник Вучић.

Вучић је изразио захвалност на континуираној подршци Вашингтона путу пуноправног чланства Србије у ЕУ, који представља један од њених приоритетних спољнополитичких циљева. „Од великог значаја нам је америчка подршка у процесу евроинтеграција наше земље. САД би могле да сугеришу својим европским партнерима да је напредак Западног Балкана у области европских интеграција неопходан, пре свега због могућности да и саме земље кандидати у одређеном тренутку осете замор од константног одсуства напретка. Реформа наших друштава је сама по себи циљ, али исход, такође, мора бити известан и јасан“, нагласио је Вучић.

Он је рекао да је јачање сарадње са САД један од спољнополитичких приоритета за Србију и да верује да је жеља за чвршћим везама обострана. Стога је истакао да би чешће посете на високом нивоу потврдиле такву опредељеност двеју земаља и у исто време изразио наду да би амерички председник могао да посети нашу земљу.

Председник Вучић и амбасадор Годфри су се сагласили да је потребно више пројеката од обостраног интереса и, с тим у вези, нагласили значај ангажовања регионалне канцеларије Међународне развојне финансијске корпорације ДФЦ у Београду.

Извор: ТВ Мост, саопштење

Check Also

Кошар о захтеву Приштине за СЕ: Не подржавамо једностране одлуке

Амбасадор Француске у Србији Пјер Кошар оценио је да је подношење захтева за чланство Косова …