Главна / Вести / Косово и Метохија / Васкршња честитка председника Одбора за помоћ КиМ

Васкршња честитка председника Одбора за помоћ КиМ

Председник Одбора за помоћ КиМ Милорад Арлов упутио је ускршњу честитку епископу рашко-призренском и косовско-метохијском Теодосију, свештенству, монаштву, сестринству, пријатељима, кумовима и свим Србима на Косову и Метохији.

“Васкрс је један од највећих хришћанских празника. Празник Христовог васкрсења, праштања, погледа на бољи живот. Погледа да сви живимо срећни заједно или једни уз друге у миру, праштању и толеранцији поштујући једни друге њихове верске, политичке и животне разлике. Желим да га дочекате мирно и достојанствено са својим породицама, пријатељима, кумовима у православним светињама поштујући мере заштите. Игуманији манастира Пећке Патријаршије Харитини срећни и благословени празници уз жељу да заједно у новембру обележимо и прославимо ктиторску славу овог најзначајнијег и великог српског манастира “Свети Арсеније Сремац” којој сам Одбор и ја са великим поносом ове године домаћини”, каже Арлов.

Посебна васкршњу честитку упутио је деци и младима са потешкоћама у развоју на Косову и Метохији: “Чврсто обећавам да ће наредни Васкрс 2022. године дочекати у новом, великом, лепом  и првом оваквом Дневном центру “Подржи ме-9. јануар” који градимо за њих у Косовској Митровици”.

Арлов је упутио захвалност ученицима и руководсву ОШ “Десанка Максимовић” из Косовске Каменице на предивној Васкршњој честитки химни Републике Српске “Моја Република” и песми “Са Косова зора свиће” са којом су честитали Васкрс својим вршњацима, Одбору и целој Републици Српској.

“Имао сам велику и огромну жељу да овај Васкрс са радошћу дочекам са Вама на Косову и Метохији у некој од светиња: манастирима Грачаница, Пећка Патријаршија, Високи Дечани или цркви Св. Димитрије у Косовској Митровици, али прилике и забрана уласка ми не дозвољавају, верујући да ће се и то решити. ХРИСТОР ВАСКРСЕ!”, наводи у честитки Арлов.

Извор: РТВ Грачаница, саопштење

Check Also

Пљачке продавница у Прековцу код Новог Брда

Две продавнице опљачкане су током ноћи у селу Прековце код Новог Брда, а пљачкаши су …