Главна / Вести / Косово и Метохија / Поповић: Најновија претња Рамуша Харадинија показује непоштовање према суграђанима српске националности

Поповић: Најновија претња Рамуша Харадинија показује непоштовање према суграђанима српске националности

Најновија претња Рамуша Харадинија уједињењем са Албанијом још једном је на видело изнела колико је дубоко непоштовање албанске политичке врхушке у Приштини према суграђанима српске националности, наводи се у саопштењу помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију Владе Републике Србије Игора Поповића, а поводом најновијих претњи Рамуша Харадинија уједињењем са Албанијом.

“Претње те врсте, које увек између редова носе и наговештај насиља, Србији и Србима су овога пута упућене уочи највећег хришћанског празника Васкрса, када сви хришћани једни другима и својим комшијама друге вере упућују поруке мира и толеранције. Косово и Метохија је саставни део Републике Србије, и по нашем Уставу и по међународном праву, а једини разуман начин да се све несугласице у вези са тим питањем реше јесте дијалог”, истиче се у саопштењу.

Хришћани су у данима васкршњих празника додатно толерантни и спремни да праштају, каже се у саопштењу и додаје да међутим нико не би смео то да злоупотребљава тако што ће се Србији и српском народу обраћати на дрзак и претећи начин.

“Позивам и овом приликом политичаре у Приштини да се окану претњи, и да покажу елементарну одговорност и према свим житељима Косова и Метохоје и према региону, тако што ће коначно прерасти ратоборну реторику с краја прошлог века, и показати да су, осим што су способни да непрестано праве проблеме, кадри и да проблеме решавају на мирољубив и цивилизован начин”.

Check Also

Мировић: Вучићев конкретан план за обнову свих регионалних болница у Војводини почео да се реализује у Кикинди и Суботици

Председник Србије Александар Вучић јуче је у Хоргошу, поред Суботице, најавио нову велику инвестицију у …