Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Европи је успешна Србија, Србија без Косова

Вучић: Европи је успешна Србија, Србија без Косова

Европи је успешна Србија, Србија без Косова, оценио је данас председник Србије Александар Вучић.

Он је, за ТВ Пинк, поручио Албанцима у Приштини, који сваког дана прете Србији тужбама за геноцид, да то не раде.

„Тужбу за геноцид против државе Србије, која је увек и која и данас формално правно постоји на КиМ, можете да изведете само преко друге државе, Албаније. То би значило де факто почетак уједињења са Албанијом. Упозоравам вас и молим да то не чините“, нагласио је Вучић.

Позвао је и оне који Приштину и даље, како каже, љуљају и пазе као своје дете да то не чине.

„Као Бога их молим да то не чине“, рекао је он.

Вучић је указао да, када људи из иностранства говоре да су против промена граница не говоре истину, јер су оно заправо за промену граница.

„Лажу отворено, они су само за то да се промене границе Србије. Када год кажу да су против промене граница, ја кажем „ти си још један од лицемера који жели промену граница која је остварена на силу када смо имали неспособну власт у Србији. Кажете против сте промена граница, а на Косову то оправдавате наводном хуманитарном катастрофом. Зар није била већа катастрофа у Ираку и што онда Басру нисте одвојили од Багдада?“, рекао је он додајући да то говори само о лицемерју тих.

„Што нисте одвојили Кандахар од Кабула у Авганистану. Хомс од Дамаскуса у Сирији? Само сте Србији нашли да одвајате иако није било ни близу хуманитарне катастрофе?“, поручио је он.

Како је рекао, када постави питање – зашто неки имају право на самоопредељење а други не – кажу му, пренео је, да треба да гледа да гура економију.

„Што би им била у интересу успешна Србија? Европи је успешна Србија, Србија без Косова. Зато су и против мини Шенгена, против политике „Балкан Балканцима“. Увек желе да подижу друге против нас, да Србија не би била јака, не буде доминантна“, закључио је Вучић.

Извор: Тањуг

Check Also

Вучић Србима у Црној Гори: Уз вас смо, главу горе!

Председник Александар Вучић поручио је данас српском народу који живи у Црној Гори да ће …