Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за КиМ: Политичари у Приштини на најбезочнији газе дијалог

Канцеларија за КиМ: Политичари у Приштини на најбезочнији газе дијалог

Не прође дан да политичари у Приштини на најбезочнији могући начин не погазе дијалог у Бриселу и све до сада постигнуте споразуме.

 

Наметнута решења и ултиматуми који данас долазе из Приштине још једна су потврда у низу да албански политичари не желе истински дијалог, већ на све могуће начине покушавају да га саботирају,наводи се у достављеном саопштењу.

 

Ако Аљбин Курти мисли да са таквим списком захтева дође у Брисел пред председника Александра Вучића, онда он очигледно ништа није разумео, или се само прави да не разуме, јер од притисака на Београд нема ништа.

 

Уколико неко у Приштини мисли да може да води преговоре са Београдом тако што ће нам испоставити своју листу лепих жеља, онда тај неко живи у паралелној реалности у којој нема много додира са стварношћу. А стварност је испуњење свих претходно постигнутих договора, укључујући и формирање Заједнице српских општина.

 

Зато је неопходно да политичари у Приштини што пре прихвате реалност да је дијалог заснован на објективним премисама једини кључ за решење свих наслеђених проблема, а не пут за очување замрзнутог конфликта, или још горе, окидач за стварање нове нестабилности у региону.

 

Ми смо опредељени дијалогу у најбољој вери да се компромисом дође до политички одрживог решења и одани смо политици која гради будућност, а не назадним решењима која нас воде у прошлост.

Check Also

Петковић Куртију: Онај ко хоће да протера Србе са Косова нема право да говори шта Срби хоће

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић поручио је данас премијеру привремених приштинских институција …