Главна / Вести / Косово и Метохија / Косовско Поморавље: Удружење Краљевина Србија и Фондација Принцезе Катарине помоћ за школе и домаћинтва

Косовско Поморавље: Удружење Краљевина Србија и Фондација Принцезе Катарине помоћ за школе и домаћинтва

Председник Удружења “Краљевина Србија” чији је покровитељ Престолонаследник Александар Карађорђевић, Саша Сушић и чланови ове организације поделили су ускршње пакетиће малишанима, угроженим породицама и школама на Косову и Метохији, наводи се у саопштењу.

Вредност донације је изнад 60.000 долара а помоћ је прикупљена и дистрибуирана у сарадњи Принцезе Катарине и њене Фондације, хуманитарне организације Лајфлајн Чикаго.

Дан после Ускрса, породице из села Врбовац, Стража и Ранилуг добиле су пакете хране за период од месец дана, као и одећу и обућу за сваког члана породице (патике, тренерке и дуксеве). Из организације наводе да је било велико задовољство за све који су у томе учествовали да улепшају дан свим породицама и школама на Косову и Метохији.

Као и претходних година, Њено Краљевско Височанство Принцеза Катарина послала је делегацију на Косово и Метохију да уручи помоћ директно породицама и школама. Делегација је била веома дирнута захвалношћу свих, посебно деце. Многа од њих су први пут видела лаптоп, добила патике о којима су сањала. Радост највећег хришћанског празника остаће у њиховим срцима и памтиће се веома дуго.

„Веома сам дирнут и много ми значи што Њихова Краљевска Височанства увек мисле на нас и шаљу своје представнике да нам директно уруче ову помоћ. Они који раде за Фондацију Принцезе Катарине побринули су се да сазнају све о нашој породици, персонализовали су поклоне, чак су сазнали и величину ципела за децу“ рекао је један члан породице.

Такође, породице су добиле машине за веш и кревете са душецима, док је једној породици из села Ранилуг обезбеђен шпорет на дрва као и ламинат за под куће.

Помоћ је обезбеђена и за три школе на Косову и Метохији, које имају укупно 99 ученика. Две основне школе – ОШ „Трајко Перић“ у Дреновцу и ОШ „Младен Марковић“ у Витини добиле су по један лаптоп, комплете школских уџбеника од првог до осмог разреда, као и комплет образовних играчака за најмлађе ученике и децу предшколског узраста. Средњој техничкој школи у Витини, коју похађа 67 ученика, уручен је нови лаптоп, као и три комплета уџбеника, од првог до четвртог разреда.

Удружење изражава посебну захвалност на донацијама и помоћи Сремској Митровици, Инђији и Бјељини, као и Канцеларији за Косово и Метохију.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Мировић: Вучићев конкретан план за обнову свих регионалних болница у Војводини почео да се реализује у Кикинди и Суботици

Председник Србије Александар Вучић јуче је у Хоргошу, поред Суботице, најавио нову велику инвестицију у …