Главна / Вести / Косово и Метохија / Антонијевић: Епидемиолошка ситуација у српским срединама на КиМ све боља и боља

Антонијевић: Епидемиолошка ситуација у српским срединама на КиМ све боља и боља

Из дану у дан смањује се број новозаражених а све је више излечених па је, према речима епидемиолога др Александра Антонијевића епидемиолошка ситуација у српским срединама на Косову и Метохији све боља и боља.

“Све смо ближи прогнози да ћемо крајем маја, почетком јуна, почети да се враћамо нормалном животу. Ситуација је добра, узурковање радимо свакок другог дана, и за време празника имали смо тестирања, у четвртак смо имали 36 тестирања од тога десет је позитивних. У понедељак је тестирано 56 лица од тога 15 је било позитивно. Сви параметри, које пратимо у време пандемије, су у паду”, рекао је др Антонијевић.

На побољшање епидемиолошке ситуације највише је утицала имунизација.

“Још једанпут, позвао бих све грађане да се одазову, јер што пре уђу у процес вакцинације, што пре постигнемо колективни имунитет, или ту магичну бројку од 60% вакцинисаних и оних који су преболели Ковид 19, пре ћемо се вратити нормалном животу. Верујем да сви ми, како здравствени радници тако и други грађани, једва чекамо да се коначно вратимо нормалном животу”, истиче др Антонијевић.

Епидемиолози апелују на грађане да и даље поштују препоручене мере, јер само тако и уз вакцинацију у борби против Ковида 19 можемо изаћи као победници.

Извор: ТВ Мост

Check Also

Осуђена посланица покрета Самоопредељења у Призрену

Основни суд у Призрену осудио је посланицу владајућег покрета Самоопредељење у косовској скупштини Јетмире Вранези …