Главна / Вести / Косово и Метохија / Канцеларија за Косово и Метохију наставља са стамбеним збрињавањем Срба на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију наставља са стамбеним збрињавањем Срба на КиМ

Канцеларија за Косово и Метохију наставља са стамбеним збрињавањем српског становништва у јужној покрајини, па ће тако ове године бити изграђено још 17 нових стамбених зграда са по 12 станова од око 65 квадрата у Косовској Митровици, Лепосавићу, Звечану и Зубином Потоку, рекла је за нашу телевизију Јелена Стојковић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте.

“Ове године поред станова које градимо у највећем броју до сада, имамо у плану велики број инфраструктурних, капиталних пројеката и посебно бих истакла један од тих пројеката, а то је зграда Универзитета у Приштини који је измештен у Косовску Митровицу“,  најавила је Стојковић.

“У Косовској Митровици биће изграђена зграда у коју ће бити смештен ректорат, а нове зграде добиће Економски факултет, Правни факултет и Природно – математички факултет.Планирана је и изградња нове зграде КБЦ у Грачаници и адаптација већ постојоћег у Косовској Митровици. Такође, нове просторије и комплетну опрему добиће  и ТВ Мост, а нова зграда биће свечано отворена на Видовдан 28. јуна, рекла је Стојковић.

“Локација нове зграде ТВ Мост је у оквиру повратничког насеља “Сунчана долина”. Радови на објекту напредују одлично, и у завршној су фази. Добили смо податак да ће бити завршен за Видовдан. Тако да ћемо на тако важан дан отворити ту зграду, значајну за вас и све грађане Косова и Метохије. Битно је да наши грађани буду благовремено и објективно информисани”, рекла је Јелена Стојковић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију за инфраструктурне пројекте.

Улагања су не само у простор већ и у комплетну опрему за ТВ Мост, Канцеларија за Косово и Метохију је обезбедила новчана средства.

Извор: ТВ Мост

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …