Главна / Вести / Косово и Метохија / Дејановић:Угрожено право на лечење

Дејановић:Угрожено право на лечење

DSCN6350Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић посетила је данас одељење хирургије у Клиничко болничком центру Грачаница и разговарала са руководством КБЦ-а и лекарима.

„Схватила сам да су овде угрожена елементарна људска права као што је право на лечење, због недостатка лекова и медицинског материјала,као и недостатка адекватног простора у коме се збрињавају болесници.У том смислу бих хтела да кажем да ће се министарство здравља Републике Србије врло ангажовати у наредном периоду и  интезивно радити на решавању постојећих проблема“,рекла је министарка Дејановић.

Министарка здравља Славица Ђукић Дејановић данас је поделила директорима здравствених установа на Космету  134 решења за раднике који су били без уговора.

„Приликом предходне посете ја сам рекла да ће Влада Републике Србије показати највећи могући степен разумевања за кадровске потребе у здравственим службама на КиМ и управо данас сам донела решења за све здравствене раднике,који су радили на неодређено а били су неуговорени,што значи да нису имали уговор потписан са републичким фондом“,казала је министарка.

Након посете КБЦ-у, министарка здравља обишла је манастир Грачаница где је у порти манастира разговарала са кандидатима листе Српска о, како је рекла, функционисању здравства на КиМ од понедељка.

Check Also

Лајчак: Добра размена мишљења са представницима Еулекса и Кфора

Специјални представник Европске уније Мирослав Лајчак састао се, током посете Косову, и са високим званичницима …