Главна / Вести / Косово и Метохија / Вучић: Време нам није савезник за решење питања КиМ
SNS PREDSEDNISTVO VUCIC

Вучић: Време нам није савезник за решење питања КиМ

Време нам није савезник за решавање питања Косова и Метохије, поручио је вечерас председник Александар Вучић и додао да они који најављују тужбе за геноцид и прете захтевом за ратну одштету тиме јасно говоре да не желе дијалог.

Вучић је, на питање да ли нам је време савезник у решавању питања КиМ, кратко одговорио:

“Није. Сви мисле да јесте, али ја мислим да није”.

Упитан да ли је могуће доћи до компромиса, док одређени центри моћи не само да подржавају Приштину већ је инструирају шта да ради, председник је истакао да се плаши да они они који најављују тужбе за геноцид и најављују захтеве за ратну одштету, јасно говоре да им није стало до дијалога.

“Они који причају сваки дан само о томе, а не би о Заједници српских општина, а реч је о разним међународним актерима и који кажу не смеју да се мењају границе, а, једине границе које би да мењају су границе Србије, само што неће то да назову тим именом… Таквима ћу сваког дана да одговарам”, констатовао је Вучић.

Он је истакао и да је његово питање, када се каже да је то урађено због “хуманитарне катастрофе” – зар није била већа хуманитарна катастрофа у Авганистану, Сирији, Ираку, а ниједној од тих земаља нису мењане границе, већ само Србији.

“На то немате одговор… Морамо да се помиримо са тим да имамо двоструке аршине и различите стандарде. Имам храбрости да им то кажем у лице. Њихов одговор је увек тај – ‘јесте, али ти, Александре, добро знаш шта је политика, колико је Србија мала, а ми велики и моћни…’. Одговор је да да све разумем, и онда гледа шта да извуче најбоље и највише за земљу…”, рекао је Вучић.

Извор: Т а н ј у г

Check Also

У цркви Светог Николе у Приштини обележена храмовна слава

У присуству великог броја верника у цркви Светог николе у Приштини литургију поводом храмовне славе  …