Главна / Вести / Србија / Вучић позвао Шапића на уједињење

Вучић позвао Шапића на уједињење

Председник Србије и СНС-а Александар Вучић рекао је да је поднео предлог Председништву СНС, који је једногласно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС-ом Александра Шапића око уједињавања у једну политичку странку.

“Ми ћемо упутити сутра позив Шапићу за разговоре и присуствоваћу лично том састанку и верујем да у наредних месец дана можемо да дођемо до уједињења у једну политичку опцију”, рекао је Александар Вучић, после седнице Председништва СНС-а.

Каже да не жели да се добија медијски простор тако што ће да буду подељени на 500 група, већ да одговорним приступом покушају да људима покажу снагу, а не шарениш и бућкуриш.

“То је за нас важно и ту прилазимо искрено и пуног срца, верујемо да тиме ширимо фронт слободарске и независне и суверене Србије. Ширимо фронт снага које су расположене за наставак великих и озбиљних промена у нашем друштву које могу да победе за будућност Србије и које могу да наставе онакав раст и просперитет и политику вакцина и око нових путева, пруга и свега другог”, рекао је Вучић.

Шапић о Вучићевом позиву на уједињење: Очекујем договор

Председник СПАС-а Александар Шапић изјавио је да је расположен да прихвати предлог председника Александра Вучића о уједињењу СНС и СПАС, додајући да се нада да ће договор о томе бити постигнут и да већ, можда, од јуна две странке буду део заједничке организације.

“Могу да потврдим то што је Вучић рекао, да ћемо у следећих месец дана и званично сести да разговарамо на ту тему”, рекао је Александар Шапић за Т а н ј у г.

На питање да ли је расположен да прихвати позив, Шапић је одговорио потврдно и додао да је предлог последица њихових разговора, те понавља да је то до сада био разговор њих двојице, а сада се подиже на виши ниво.

“Сада то подижемо на виши ниво две организације и у следећих пар недеља, надам се да ћемо успети да направимо договор и да будемо, можда већ од јуна, део заједничке организације”, рекао је Шапић.

Вучић је после седнице Председништва СНС-а пренео да је поднео предлог странци, који је једногалсно прихваћен, да се формира радна група која ће кренути у разговоре са СПАС Александра Шапића око уједињавајња у једну политичку странку.

Извор: РТС

Check Also

Вучић: Контактирао сам Лајчака, рекао сам му шта мислим

Председник Србије Александар Вучић слетео је данас у Рашку, где би требало да се у …