Главна / Вести / Косово и Метохија / Радојевића и Хоџић са aмбасадором мисије ОЕБС

Радојевића и Хоџић са aмбасадором мисије ОЕБС

Амбасадор мисије ОЕБС господин Мајкл Давенпорт данас је посетио општину Северна Митровица. У кабинету градоначелника Милана Радојевића у пратњи заменице градоначелника Адријане Хоџић обављен је конструктивни разговор са амбасадором Давенпортом.

Градоначелник Радојевић је том приликом обавестио амбасадора везано за ситуацију и борбу против корона вируса, где је истакао важност вакцинације коју је организовала Влада Републике Србије за све грађане са Косова. Опште је познато да је процес вакцинације организован по систему заказивања по локалним домовима здравља и да се одвија на предвиђеним локацијама у централној Србији.

Поред тога, посебан акценат је стављен на тему односа и сарадње са централним институцијама у Приштини, и изазовима по питању безбедносне ситуације, укључујући недавне међуетничке инциденте у овој општини.

Било је речи и о положају мањинских заједница око чега су се сви сарадници сложили, а то је да локалне и централне власти морају уложити све своје напоре како би се положај свих мањинских заједница унапредио.

Такође, на састанку је било речи и о потребама свих грађана ове општине и то у сферама образовања, здравства и инфраструктурних пројеката.

Челници локалне самоуправе Радојевић и Хоџић су изразили наду да ће се досадашња одлична сарадња коју су имали са мисијом ОЕБС наставити и у будућности, наводи се у саопштењу.

Извор: ТВ Мост

Check Also

У Грачаници за 24 сата 10 позитивних на Ковид 19

У општини Грачаница током протеклих 24 сата, код још 10 лица потврђена је инфекција Ковид …