Главна / Друштво / Недеља Црвеног крста у Грачаници

Недеља Црвеног крста у Грачаници

Сходно епидемиолошким мерама организација Црвеног крста Грачаница започела је обележавање недеље ове најстарије хуманитарне организације. Програм обележавања прилагођен је новонасталој ситуацији и знатно је редукован у односу на оно што је било првобитно планирано.

„Црвени крст Грачаница ће и ове године покушати да акцијама обележи недељу Црвеног крста. Поделићемо пакете за новорођене бебе у породичишту у Грачаници. Сходно тренутној епидемиолошкој ситуацији, подела ових пакета изгледаће другачије него ранијих година, али ће поклони стићи за све мајке. Осим тога поделићемо признања добровољним даваоцима крви.

Сходно ситуацији у протеклој години појачали смо акције добровољног давања крви. Прошле године смо имали 172 добровољних даваоца крви“, рекао је Света Живић, секретар Црвеног крста Грачаница.

Активисти и волонтери Црвеног крста Грачаница су, од појаве епидемије на овом подручју, константно  ангажовани како би свима којима је потребно пружили потребну неопходну помоћ и подршку.

„Волонтери су помагали тако што су ишли у набавке лекова и намирница за све оне који нису могли да изађу из својих кућа и то је константно рађено у свим местима у општини Грачаница“, истакао је Живић.

Обележавање недеље Црвеног крста у српским срединама на централном Космету завршиће се акцијом добровољног давања крви која се организује у сарадњи са службом за трансфузију крви КБЦ-а Приштина -Грачаница.

Check Also

У цркви Светог Николе у Приштини обележена храмовна слава

У присуству великог броја верника у цркви Светог николе у Приштини литургију поводом храмовне славе  …