Главна / Култура / „Антигона“ одушевила грачаничку публику

„Антигона“ одушевила грачаничку публику

Народно позориште у Приштини у копродукцији са Народним позориштем „Зоран Радмиловић“ из Зајечара, премијерно су синоћ извели представу „Антигона“ по чувеном Софоклеовом делу, којa је одушевила све пристуне.

Ово је четврта премијерна представа приштинског позоришта у последња три месеца.

„Пресрећан сам, како смо је радили и вечерас је то експлодирало, ваљда од силне жеље да та представа коначно покаже оно што је акумулирала кроз ових неколико месеци што рада, што чекања. Уствари више смо чекали да радимо него што смо је радили“, истакао је редитељ Ненад Тодоровић.

Глумачка екипа која је беспрекорно обавила свој део посла презадовољна је пријемом представе и интеракцијом коју су оставарили са публиком.

„Пресрећан сам што смо после толико времена, око годину дана рада на овој представи услед ковид ситуације, најзад успели да је представимо публици. Мислим да смо велики посао урадили и да овакву представу наша публика овде није имала прилику да види. Ово је јако чувено дело, чувена античка трагедија која је на неки Ненадов посебан начин посебним стилом и изразом представљена вечерас“, истакао је глумац Игор Дамјановић.

„Мало је тужно што не може да буде пуна сала због оваквих околности и то нам мало недостаје, али надама се да ће та времена ускоро опет доћи како бисмо наставили као што смо и некад радили“, казала је Горица Реговић, глумица.

„Ово смо доживели врло емотивно видели сте какав је визуелни ефекат, какви су костими, сјајна музика и режија, ми смо сјајна екипа и имали смо одличну сарадњу са зајечарским позориштем“, истакао је глумац Бранко Бабовић.

Општи утисак је да ће нова представа „Антигона“ приштинског народног позоришта, на задовољство љубитеља позоришта, бити дуго и често извођена. Прилику да је виде најпре ће имати публика у Зајечару, потом ће бити одиграна у Атељеу 212  у Београду, након чега ће обићи и све српске средине на Косову и Метохији.

Check Also

Промоција романа „Живот из засједе“ у Дому културе „Грачаница“

У среду, 11. маја, са почетком од 19 часова, у Дому културе „Грачаница“ биће одржана промоција …